Tre kvinder. Hverken mere eller mindre har skrevet under på et læserbrev i Politiken, hvor i alt 38 ansatte på Dagbladet Politiken under overskriften Vi støtter ikke avisens forlig, gør det klart, at Politiken efter deres opfattelse ikke har noget at undskylde for i forbindelse med sit genoptryk af Kurt Westergaards Muhammed-tegning, da sagen ”er dækket på nøjagtig samme måde, som vi (Politiken, red.) ville dække andre sager med en nyhedsudvikling”. Desuden beklager de 38 ansatte, at ”Forliget efterlader det indtryk, at vi fortryder vores journalistik, og det er der overhovedet ingen grund til.” De ansatte frygter endvidere, ”at forliget, sådan som det er formuleret, får den effekt, at den redaktionelle frihed for Politikens journalister reelt bliver begrænset.”
Forliget er interessant, da det konkret markere en uenighed mellem ledelsen og en større gruppe journalister på Politiken. Der er omkring 200 redaktionelle medarbejdere tilknyttet Politiken. Men det er også interessant, at næsten ingen kvindelige journalister har skrevet under på læsebrevet. Kun Christina Zemanova Ekelund, Lotte Thorsen og Tine Maria Winther har skrevet under, mens for eksempel journalisterne Ditte Giese og Camilla Stockmann, der især for Gieses vedkommende har ført sig frem som en slags ny-feminist efter svensk forbillede, glimrer ved deres fravær, og dermed stiltiende bakker op om avisens forlig med patriarken Muhammeds 94.923 mandlige efterkommere.
Pen tager afstand, Jerichow mener ikke noget
Heller ikke Politikens kronikredaktør og formand for Dansk Pen, Anders Jerichow, har skrevet under på de ansattes protest mod forliget. Ifølge Kristeligt Dagblad tager Dansk Pen afstand fra forliget. Hvorfor Anders Jerichow imidlertid ikke har skrevet under på de ansattes protest mod forliget, er det ikke lykkedes Sappho at få svar på trods henvendelse til Jerichow. Men det kan muligvis skyldes, at Anders Jerichow ikke er på Politiken i øjeblikket, men på en skrive- og rejseorlov frem til juli 2010.
Følgende 38 ansatte på Politiken har skrevet under på protesten mod avisens forlig med Muhammeds efterkommere:
Per Thiemann, Kim Faber, Flemming Christiansen, Anders Hjort, Anders Legarth Schmidt, Bo Søndergaard, Carsten Andersen, Carsten Godtfredsen, Christian Hüttemeier Kjeldsen, Christina Zemanova Ekelund, Claus Nørregaard, Erik Jensen, Esben Kjær, Flemming Ytzen, Hans Davidsen-Nielsen, Henrik Kaufholz, Jakob Sorgenfri Kjær, Jens Lenler, Kjeld Hybel, Kaare Skovmand, Lars Bøgegaard, Lotte Thorsen, Martin Kaae, Martin Aagaard, Michael Bech, Michael Lund, Nikolaj Lauta, Nilas Nordberg Heinskou, Nils Thorsen, Ove Kusnitzoff, Ole Wejse Svarrer, Per Dabelsteen, Peter Lembo, Peter Thygesen, Søren Astrup, Søren Dilling, Thomas Flensburg og Tine Maria Winther.
LÆS:
Flemming Rose: - Politikens forlig er forræderi mod avisens historie og værdigrundlag
68 dage senere - om Ekstra Bladets interne censur af Kurt Westergaards Muhammed-tegning
Vi støtter ikke Ekstra Bladets knæfald – blogindlæg hos Politiken af Ekstra Bladets tidligere bagside-skribent Michael Jeppesen om Bent Falberts brev til advokat Yamani
Ytringsfriheden er vores religion – brev fra Hans Erling Jensen til advokat Yamani
Politikens (mandlige) journalister undsiger Tøger Seidenfadens forlig
RESPEKT FOR PATRIARKER. 38 ansatte på Politiken tager afstand fra avisens forlig med religionsstifteren Muhammeds efterkommere. Avisens kvindelige journalister glimrer ved deres fravær. Heller ikke avisens kronikredaktør og formand for Dansk Pen, Anders Jerichow, har skrevet under på protesten mod forliget.
Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg