For tiden opfordrer Facebook-eventen Tørklæde opråbet folk til at poste et fotografi af sig selv med tørklæde for at "støtte (til) de kvinder, der ønsker at bære tørklæde."
I præsentationsteksten på gruppens Facebook-side forsøger initiativtagerne at fremmane et billede af, at kvinder med tørklæde er udsat for overfald og forfølgelse i Danmark. Således skriver Tørklæde opråbet:
"Det forlyder at der i Aarhus, de seneste to uger har været ikke mindre end fire voldelige overfald på kvinder, der har fået hevet tørklædet af."
Det er ikke et billede, som Østjyllands Politi kan genkende.
"Vi har én anmeldelse fra sidste uge, hvor en ældre mand rykkede tørklædet af en kvinde ved et busstoppested på Viborgvej i Aarhus. Jeg har ikke hørt om andre sager," fortæller politikommissær Per Bennekov fra Østjyllands Politi til Sappho.
Manden fra Viborgvej er ikke dømt, og det er i skrivende stund uklart, hvordan han stiller sig til sigtelsen.
Gerningsmand var udlænding
Tørklæde opråbet linker tilsidst i gruppens præsentationstekst til en artikel på TV2 Østjyllands hjemmeside, der omhandler et overfald på en ung kvinde på Lottesvej i Brabrand ved Aarhus begået af en 27-årig mand.
Af sammenhængen bibringes læseren den opfattelse, at overfaldet er sket med baggrund i, at den unge kvinde bar tørklæde.
"Der er tale om et umotiveret overfald. Intet tyder på, at overfaldet bunder i, at kvinden går med tørklæde. Gerningsmanden vurderes som psykisk ustabil og har ikke kunnet afhøres.
Hvis overfaldet bunder i, at kvinden går med tørklæde, vil politiet gerne høre om det, da det i så fald er en hate crime," fortæller Per Bennekov til Sappho.
Det fremgår af sagen, at gerningsmanden har udenlandsk baggrund.
Kun islamiske tørklæder
Tørklæde opråbet handlede ifølge initiativtagerne om "visuel ytringsfrihed" og kvinders ret til at "afklæde sig og iklæde sig, hvad end (de) ønsker uden at skulle frygte vold eller diskrimination." Heller ikke dette udsagn har hold i virkeligheden.
Knap var eventen kommet op at køre, før Tørklæde opråbet begyndte at censurere de tørklædebilleder, som administratorerne ikke fandt tækkelige nok.
Således blev politiker Jaleh Tavakoli og debattør Karen Wests tørklædebilleder bortcensureret fra Tørklæde opråbets Facebook side. Tavakoli poserede med synlig BH, mens Karen West var fotograferet med bar ryg.
Efterfølgende blokerede administratorerne Jaleh Tavakoli og Karen West, så de ikke længere havde adgang til Facebook-siden.
Tørklæde opråbets Facebook side svømmede desuden over i dødstrusler rettet mod ikke-muslimer og homoseksuelle.
Mahmoud W Hamdan, der er rollemodel hos Social- og Integrationsministeriet og ansat hos det aarhusianske turneteater Opgang2, offentliggjorde i forlængelse af truslerne telefonnummer og adresse på to af de personer, der blev truet, samtidig med at han frydede sig over, at billedkunstneren Firoozeh Bazrafkan blev spyttet på, da hun besøgte Gellerup.
Det Slører Stadig - nu med tørklæde
Mens Jaleh Tavakoli, Karen West og Firoozeh Bazrafkan forholdt sig kritisk til eventen, valgte de fire nydanske kvinder - Sara Al Naser, Ellie Joker, Naghme Ashabi og Ajla Prohic - fra DR2's satire-program Det Slører Stadig at bakke op om Tørklæde opråbet med fire tækkelige tørklædebilleder.
Sara Al Naser er tidligere blevet truet af en tørklædeklædt pige på grund af sin deltagelse i Det Slører Stadig.