Arrangementet var et led i det såkaldte Israel Connect, der har til formål at bringe mennesker tættere på Israel. Den første session denne aften var for mennesker fra 35 år og opefter. Senere på aftenen talte Kholghi for en yngre gruppe. Aftenen bød som lovet i programmet på "autentisk iransk mad" og det i rigelige mængder.
Kholghi holdt en tale om at vokse op i et Iran, der pludselig var mullahernes Iran. Hvor Khomeini indførte den mørke middelalder og hvor det blev gjort klart, at demokrati og personlig frihed var moderne trends, opfundet af de vantro. Og hvor menneskerettighederne blev krænket igen og igen.
Kholghi fortalte om at lytte til BBC som en art livlinie ud til verden. Indtil Kholghis familie, der tilhører Bahai-religionen, besluttede sig for at flygte. I dag har Kholghi, som han fortalte publikum, boet 25 år i Danmark og skabt sig en karriere som skuespiller og skribent: "Men først og fremmest har jeg skabt mig en tilværelse som menneske".
Det islamiske diktatur
Efter 1. session var der masser af spørgsmål til Kholghi: "Lytter du stadig til BBC", ville en herre vide. Hermed hentydede han til, hvad der også blev diskuteret ved det bord, hvor jeg sad, at BBC er alt for uvenligt indstillet over for Israel. Kholghi måtte svare, at han også delte denne skepsis mod dagens BBC, men dog stadig så TV-kanalen ind imellem.
"Er der moderate partier i Iran?", ville en anden vide. Kholghi mente, at forskellen mellem fundamentalister og moderate ikke altid var så stor. "Fundamentalister smiler ikke, moderate smiler, men mener det samme som fundamentalister", sagde han og latteren rullede i lokalet.
"Hvordan er forholdene for de iranske jøder", ville én vide. Kholghi svarede, at der med mellemrum blev slået med på den jødiske gruppe, ligesom de, der tilhører Bahai-religionen. For Iran er stadig, 30 år efter ayatollah Khomeinis revolution, et islamisk diktatur.