”Hvis jeg fik en anmeldelse ville jeg sige, at der er en sag. Plakaten er jo ulovlig”. Sådan lyder svaret fra Niels-Erik Hansen fra Dokumentations og rådgivningscenteret om racediskrimination, da Sappho spørger ham om han også i dag ville anmelde DFU´s plakat.
Hvis du fik en anmeldelse af plakaten fra den aktuelle valgkamp ”Fuck DF” , der også kan virke forhånende for en hel gruppe mennesker, hvad ville du så sige?
”Den er ikke ulovlig. Politisk overbevisning er ikke med i 266b, kun race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuel orientering”.
Præcis hvilken af disse grupper krænkede DFU-plakaten dengang?
”Folk af anden etnisk herkomst”.
FN vil retsforfølge DF-top
For et år siden kritiserede FN, at Dansk Folkepartis top ikke var blevet retsforfulgt for udtalelser om somaliere og omskæring tilbage i 2003. Pia Kjærsgaard kritiserede dengang, at Dansk-Somalisk Forening fik et lovforslag om forbud mod omskæring til høring.
Det svarede ifølge Kjærsgaard til at spørge pædofile, ”om de har noget at indvende over for et forbud mod sex med børn”.
Søren Espersen erklærede sig i en radiodebat enig og tilføjede:
”Hvorfor skulle man spørge somalierne, hvad de mener om det, når flertallet af somaliere gør det som noget helt naturligt?”
En somalisk kvinde anmeldte politikerne for udtalelserne, men blev afvist af politiet.
De ledende DF´ere burde være blevet retsforfulgt for disse udtalelser, udtalte FN sidste år.
Niels-Erik Hansen er enig
”Bliver I bare ved?”
”Sagerne burde være indbragt for domstolen, så de kunne træffe afgørelse. Det er FN-praksis og det er den, vi følger”.
Hvad nu hvis det er sandt, hvad Søren Espersen siger – at flertallet af somaliere omskærer deres piger – skulle udtalelserne så stadig anmeldes? Hvad vejer tungest, når du skal tage stilling i sådanne sager: Sandheden eller krænkelsen?
”Bliver I bare ved efter det, der er sket i Norge?”.
Hvad har Anders Breivik med sagen at gøre?
”Jeg er ked af det på dine vegne”.
Her afbrød Niels-Erik Hansen samtalen med Sapphos medarbejder.