"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Den Sorte Diamant meldt til politiet for kønsdiskriminering

11. februar 2011 - Artikel - af Helle Baldersbæk

Nordjysk iværksætter vil ikke stiltiende se på, at kvinder kostes ned på bageste række til et møde i en offentlig bygning som ved Hizb ut-Tahrirs møde i Den Sorte Diamant for nylig. Derfor har hun meldt Den Sorte Diamant til politiet for kønsdiskriminering.

Et gigantisk skridt baglæns

Lone Christensen, Art Director fra Aalborg, er vred. Meget vred. Så vred, at hun har meldt Den Sorte Diamant til politiet for kønsdiskriminering.

- Vi har kæmpet en hård kamp her i landet for at opnå ligestilling mellem mænd og kvinder, og jeg vil vove den påstand, at vi ikke er kommet i mål endnu. Men det betyder ikke, at vi skal acceptere et gigantisk skridt baglæns i en offentlig bygning som Den Sorte Diamant. Derfor har jeg meldt institutionen til politiet for kønsdiskriminering, siger Lone Christensen.

Lone Christensen fortæller, at hun som kvindelig iværksætter har netværker overalt, og at hun rejser en del. Også i muslimske lande. Inden hun besøger et land, læser hun om landet, befolkningen, kultur, religion og sædvaner.

Som hun siger, så er det en del af en gensidig respekt og tolerance, og derfor kan hun ikke acceptere, at mennesker, der selv har valgt at leve her i landet, ser stort på en så vigtig kulturel detalje som ligestilling mellem kønnene.

Hitzb ut-Tahrirs møde for nylig i Den Sorte Diamant har medført vrede og frustrationer hos mange. Politikere, kulturpersonligheder, skribenter og helt almindelige mennesker demonstrerede deres mishag udenfor bygningen inden mødet.

Vil ikke tages gas på

- Jeg bryder mig bestemt ikke om, hvad Hitzb ut-Tahrir står for, men andre må reagere på, hvad de gør og siger på andre fronter. Som kvinde vil jeg ikke stiltiende se på, at kvinder kostes ned på de bageste rækker til et møde i en offentlig bygning. Det er årsagen til, at jeg har meldt Den Sorte Diamant til politiet, siger Lone Christensen og fortsætter:

- Jeg er iværksætter, og jeg bliver af og til spurgt, om jeg vil hjælpe en ny iværksætter, og det gør jeg gerne. Om iværksætteren er dansk eller ikke, kristen, buddhist, jøde eller muslim kommer ikke mig ved. Jeg hjælper, når jeg bliver bedt om hjælp.

Men jeg vil altså ikke finde mig i at blive taget gas på, og det føler jeg sker, når jeg betaler skat og skal se på, at kvinder ved et møde i en offentlig bygning ikke kan sætte sig, hvor de vil, og hvor der er plads.

Svar fra Jelved

Lone Christensen har stillet et åbent spørgsmål til samtlige medlemmer af Folketinget. Spørgsmålet lød, om medlemmerne siger ja eller nej til kønsdiskriminering. Der er kommet et par automatsvar tilbage om ferie, fravær og andet fra nogle medlemmer.

Radikale Marianne Jelved kan slet ikke se, der er et problem. Resten, der har svaret, skriver, at de går imod kønsdiskriminering.

- Jeg synes, politikerne skal præcisere lovteksten, understreger Lone Christensen, der ikke har til hensigt at slippe sagen og lade sig drukne i intetsigende svar.

Sagen kan følges løbende her – hvor der også er en underskriftsindsamling, hvor man kan give udtryk for, om man finder kønsdiskriminering forkert.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg