Det var en skyldig mand, der den 22. august steg op på Trykkefrihedsselskabets talerstol i Vartov.
En mand, hvis hadefulde aktiviteter under Muhammed-krisen i 2005 resulterede i den største udenrigspolitiske krise i Danmark siden Besættelsen, og som kostede op mod 100 mennesker livet.
Dertil kom adskillige forsøg på terror i Danmark og en tilværelse med livvagter for flere tegnere.
Men det var også en mand - en tidligere imam - der med skælvende stemme angrede sine gerninger:
-Jeg kan godt forstå, hvis folk har fået nok af mig, og jeg synes egentlig ikke, at jeg fortjener al jeres opmærksomhed. Men måske mine erfaringer og den rejse, jeg har været på, kan være med til at styrke jeres samfund, så det fortsætter med at være en lille oase.
Trods 140 tilhørere og en hær af journalister var der helt stille i salen. Ingen hvisken, ingen raslen, ingen uopmærksomhed.
Alle var tilsyneladende kommet for at få svar på, om Ahmed Akkari er en mand, man kan stole på.
Begyndte at tvivle
Den tidligere imam fortalte, at han i 2007, var kommet længere og længere ind i det islamistiske miljø. Først på det tidspunkt fik han en fornemmelse af, hvor lukket og ufrit det var.
-Det var et chok for mig, men jeg begyndte alligevel ikke at sætte spørgsmålstegn ved selve ideen. Jeg mente, at det var nogle enkelte personer, der var galt på den. Det, vi troede på og arbejdede for, var der ikke noget i vejen med.
Alligevel var der sået en tvivl, som kun voksede sig større, da Ahmed Akkari fik job som skolelærer på Grønland.
-På trods af min rolle under krisen tog de imod mig som det menneske, jeg er. Det gjorde et stort indtryk på mig efter alt det, jeg havde gjort mod Danmark.
Synd for Danmark
På Grønland begyndte Akkari at læse om Vestens historie og filosofi. Han blev mere og mere i tvivl om det, han havde gjort under Muhammed-krisen var rigtigt.
Men det var først nogle år senere i 2011-2012, at han for alvor rykkede sig.
-Den danske måde og det danske demokrati blev pludselig meget værdifuldt for mig. Jeg indså også, at højrefløjen havde ret i nogle af de ting, de sagde, og at det er synd for Danmark, at der nu er mennesker i landet, der vil oprette et kalifat, og som stiller alle mulige krav.
Naive danskere
Ahmed Akkari fortalte også, at han er stoppet med at komme i moskeen.
-Jeg føler mig ikke godt tilpas i en moske længere. Alle moskeer i Danmark er på en eller anden måde styret af islamister, sagde han og pegede på, at mange danskere efter hans mening forholder sig naivt til hans gamle tros- og kampfæller.
-Det er nødvendigt med kritik over for muslimer, som ikke anerkender den danske samfundskontrakt. De skal lære at respektere den.
Vil flytte islamisterne
Under den efterfølgende debat gav mange af tilhørerne udtryk for, at de havde tillid til Akkari.
Mange sad med en fornemmelse af at have mødt et oprigtigt angrende menneske. Et menneske, der ud over den bog han er ved at skrive, også vil arbejde på at forbedre forholdet mellem muslimer og ikke-muslimer i fremtiden.
-Jeg mener det, jeg siger, og jeg vil gerne i debat med islamisterne. Jeg synes, det er det mindste, jeg kan gøre for et land, der har givet både mig og mine forældre så meget, sagde Akkari og henviste til, at han forgæves har forsøgt at få taletid på flere arabiske tv-kanaler (et forhold der iøvrigt er bekræftet fra anden side, red).
-Jeg ved, at mange islamister kan flytte sig, og jeg vil gerne hjælpe dem på vej, sagde han.
Se Akkaris tale og dele af debatten her.