Pædagog Gitte Westergaard blev onsdag aften bortvist fra sit arbejde som vikar i børnehaven Lille Rygård i Højbjerg ved Århus. Gitte Westergaard har arbejdet som pædagog i 25 år, og der har angiveligt ikke været noget at udsætte på hendes arbejde. Hendes eneste brøde er, at hun er gift med avistegneren Kurt Westergaard, der for mere end to år siden tegnede muslimernes profet Muhammed med en bombe i turbanen.
Da drabsplanerne mod den århusianske Muhammed-tegner blev offentligt kendt, medførte Gitte Westergaards tilstedeværelse i børnehaven uro blandt forældrene, og flere forældre holdt deres børn hjemme fra daginstitutionen for at lægge pres på Århus Kommune. Et pres, der onsdag aften udmøntede sig i, at kommunen bortviste Gitte Westergaard på ubestemt tid. Bortvisningen er nu trukket tilbage af den øverste ansvarlige på området, rådmand for børne- og ungeområdet Louise Gade (V).
Sappho kan imidlertid afsløre, at det langt fra var en enig forældrekreds, der pressede Gitte Westergaard bort fra børnehaven i Højbjerg.
Bortvisning kom som et chok
For Mariann Nielsen, der har en søn i Lille Rygård, kom bortvisningen af Gitte Westergaard som et chok.
”Torsdag morgen bliver jeg igennem nyhederne på tv og forsiden af avisen klar over, at Gitte Westergaard er blevet bortvist, og at en gruppe forældre har holdt deres børn hjemme fra børnehaven. Det er jeg meget ked af, og jeg er ret sikker på, at det ikke er den samlede forældregruppes holdning, at børnene ikke skal passes dernede, så længe Gitte er pædagog i børnehaven,” siger Mariann Nielsen.
Ifølge Mariann Nielsen deler flere forældre hendes holdning, og derfor hilser hun også Louise Gades beslutning om at ophæve bortvisningen velkommen.
”Jeg synes, at det er fint, at hun (Gitte Westergaard, red.) har fået lov til at komme på arbejde igen,” siger Mariann Nielsen, der så sent som onsdag morgen var i kontakt med Gitte Westergaard, da hun afleverede sin søn i børnehaven.
Idealistiske forældre
Selvom Mariann Nielsen er uenig i bortvisningen af Gitte Westergaard, mener hun, at børnehaven og Århus Kommune kunne have bidraget til at forebygge situationen.
”Det kunne være, at folk ville være beroligede, hvis der havde været mere information,” siger Mariann Nielsen, der også beklager, at navnet på institutionen er blevet offentligt kendt. Hun mener, at det øger utrygheden blandt alle forældre.
Lille Rygård er en lille institution med omkring 20 børn, og Mariann Nielsen beskriver forældrene til børnene i Lille Rygård som idealistiske.
Der er indkaldt til forældremøde i Lille Rygård torsdag aften.