Ytringsfrihedens grænse
Anklagemyndigheden sparede ikke på mishag under sin procedure under mandagens retsmøde mod Lars Hedegaard, der er anklaget for at overtræde paragraf 266 B – den såkaldte racismeparagraf.
- I vores Grundlov har vi noget af det ypperste, vi kan have. Nemlig ytringsfriheden, og den rækker vidt. Det skal den også, men den er ikke uendelig.
- Lars Hedegaard vidste, at interviewet blev optaget som lydspor, og nu siger han, at han ville have det til gennemlytning, så han kunne censurere.
- I sit forsøg på genmæle siger han, at han ikke forhånede nogen. Nu vil han frifindes, fordi han ikke vidste, at et lydspor ville blive lagt på nettet.
- Det ville have klædt Lars Hedegaard at erkende, at han vidste, det skulle offentliggøres. Han har haft rigeligt med tid til sit forsvar, og han siger, at det var en del af hans strategi først at nævne i retten, at han ikke vidste, lydsporet skulle på nettet, sagde anklageren i sin procedure.
Danske piger misbruges også
Videre nævnte anklageren, at Lars Hedegaard efter hans mening med udtalt grovhed havde forhånet og nedværdiget muslimer på grund af deres tro.
- Lars Hedegaard siger, at muslimske piger voldtages af familiemedlemmer. Men det sker også i danske, amerikanske og for eksempel grønlandske familier. Hvad med Sønderjylland? Her er piger også blevet misbrugt, sagde anklageren.
Han kom også ind på den straf, som Lars Hedegaard fortjener for det, som anklageren betegnede som et "racistisk budskab". En bøde. Folketingsmedlem Jesper Langballe (DF) erklærede sig for nylig skyldig i en udløber af denne sag.
Langballe skrev i en artikel, at hvis muslimske piger ikke voldtages af familiemedlemmer, så myrdes de af onkler og fætre. Han glemte forbeholdet, at ikke alle muslimske piger myrdes eller voldtages, og det kostede ham en bøde på 5.000 kroner.
Anklageren mente, at en bøde på 8.000 kroner ville være passende til Lars Hedegaard.