Hvis man vil have et indtryk af, hvor hurtigt og hvor dybt et vestligt retssamfund kan falde, skal man gøre sig selv den tjeneste at se dokumentarserien ”The Rape of Britain”, som den engelske ytringsfrihedsaktivist og gadejournalist Tommy Robinson har produceret. Serien er en afdækning af de pakistanske grooming gangs, der i årtier har terroriseret den engelske underklasse ved at udnytte, voldtage, sælge og i nogle tilfælde myrde tusindvis af deres piger – ofte ned til 9-10 års alderen. Og de har kunnet gøre det relativt uforstyrret trods den omstændighed, at myndighederne i årevis har været klar over, at den var helt gal.
Det skyldes et sammenfald af flere faktorer: selvom underklassens problemer aldrig har stået højt på det klassedelte Englands samfundsdagsorden, har det dog især været myndighedernes frygt for at blive anklaget for at være racistiske, da gerningsmændene stort set udelukkende er pakistanske, muslimske mænd. Og så er der også udbredt korruption i politiet som en meget afgørende og ildevarslende faktor.
Det har Tommy Robinson afdækket (se især afsnit 1 og 2) og vist, at pigerne og deres familie har været magtesløse, når de anmeldte de pakistanske mænd til politiet for voldtægt, der i nogle tilfælde havde gjort pigerne gravide, og gang på gang blev enten afvist af politiet, eller måtte se, at sigtelser hurtigt blev frafaldet og gerningsmændene sat på fri fod.
En af disse gerningsmænd, Ahmed Nawaz, får særlig opmærksomhed i 4. afsnit af The Rape of Britain. Han er en slags edderkop, der siden han ankom til England i 1970´rne, har drevet en form for bordelvirksomhed og solgt helt unge engelske piger, der ofte kun var børn. Piger, som han systematisk udnyttede, voldtog og endda slog ihjel. Således blev Nawaz dømt for at dræbe den 13-årige Becky Watson, fordi hun havde sladret om, at Nawaz havde et forhold til sin vens kæreste.
Han slap dog med 3 års fængsel, hvoraf han kun afsonede 15 måneder, og han er nu i fuld gang igen med sin ”virksomhed”. I mellemtiden har politiet travlt med at nedtone forbrydelserne af hensyn til deres racemæssige, sensitive natur. Til gengæld har politiledelsen travlt med at ærgre sig over den malplacerede ”sensationslyst”, der klæber til at grooming-sagerne, som politimester Tom Harding mente i mange tilfælde var at betragte som sex med samtykke.
Samme politimester Tom Harding poserer glad sammen med andre højtstående politiembedsmænd sammen med kendte pakistanske grooming-gang ledere på et fælles gruppeportræt for at signalere diversitet og aktiv samfundsdeltagelse i politiet.
Man tror, det er løgn, og at en så åbenlys inkompetence og korruption ikke kan finde sted i et højtudviklet, vestligt demokrati. Det er lige så svært at fatte, at der ikke for alvor bliver sat ind over for det, men at det tværtimod får lov at fortsætte: Ahmed Nawaz er således for længst ude af fængslet og i fuld gang igen, hvilket flere af de piger, Tommy Robinson har interviewet, kan bekræfte.
Hvor frygtelige pigernes beretninger er, og hvor måbende man efterlades over myndighedernes svigt og korruption, så er den underliggende fortælling om et samfund i opløsning måske lige så gruopvækkende, for den illustrerer, hvad der sker, når et samfund gennemsyres af så meget hensynsbetændelse, woke og inklusion, at angsten for at komme til at træde nogen over tæerne, kommer til at stå i vejen for opretholdelse af retssamfundet. Det er i dag et helt regulært spørgsmål, om England stadig kan kaldes en retsstat.
Alt dette skulle Tommy Robinson selv have fortalt om den 22. september i Fællessalen på Christiansborg, hvor han efter planen skulle have besøgt Trykkefrihedsselskabet. Men så kom folketingsvalget og valgkampen i vejen, så vi har måttet udskyde hans besøg til efter nytår. Indtil da, vil jeg opfordre alle til at se ”The Rape of Britain”: det er ganske gratis og kan gøres her: https://rumble.com/v1ii79i-the-rape-of-britain-episode-4-ahmed-nawas.html
…og så i øvrigt holde øje med selskabets hjemmeside, www.trykkefrihed.dk hvis man vil høre Tommy Robinson, når han kommer til København efter nytår.
Artiklen har været bragt i Den Korte Avis