Som Sappho tidligere har skrevet, var den 28-årige somalier, MMG, der nytårsdag overfaldt Kurt Westergaard med en kniv og en økse i tegnerens hjem i en årrække medlem af bestyrelsen for Kulturel Forening for Børn og Unge i Danmarksgade 41 i Aalborg. Kulturel Forening for Børn og Unge fungerer som Nordjyllands største moske.
Foreningen har Mustafa Abdullah Aden (Mustafa Abdullahi Aden) tilknyttet som imam. Imam Mustafa Abdullah Aden mener i øvrigt, at det er PET, der står bag attentatet på Kurt Westergaard:
"Vi tror, at han (MMG, red.) er blevet lokket i en fælde. Han har forklaret mange, at PET var efter ham. Når vi kobler alle de historier sammen, han har fortalt, så tror vi, at han blev lokket til det. Vi mistænker, at han blev transporteret til gerningsstedet af PET fra København. Jeg er ikke i tvivl om, at PET har kørt ham ud til gerningsstedet, har sat ham af og har slået alarm. PET er onde og jagter unge mennesker. Det er PET, som skal under observation".
Det har siden vist sig, at MMG rejste med tog fra København til Århus og tog en taxa fra Banegårdspladsen i Århus til Kurt Westergaards hjem i Viby.
I 2002 kaldte imam Mustafa Abdullah Aden kvindelig omskæring, hvor man fjerner klitoris, for en "religiøs pligt" ("Imamer opfordrer til omskæring", Information 8/11 2002):
"Det er godt for pigerne at blive omskåret. Det er et tegn på, at man er en rettroende muslim," udtalte imamen til Information.
Ikke klædt på til at træffe en afgørelse
Kulturel Forening for Børn og Unge har i årenes løb modtaget millioner af kroner i støtte fra Aalborg Kommune via folkeoplysningsudvalget. I øjeblikket modtager foreningen 220.000 kroner om året i kommunal støtte, og foreningen bevarer ifølge den lokale avis, Nordjyske, sit tilskud indtil videre, selvom der har været rejst tvivl om, hvorvidt foreningen fungerer som moske ugen rundt og ikke blot - som oplyst til folkeoplysningsudvalget - om fredagen, og om der overhovedet foregår aktiviteter for børn og unge i foreningens regi.
”Foreningen (Kulturel Forening for Børn og Unge, red.) har selv svaret på en række spørgsmål, og mener, at alle krav bliver opfyldt, og vi har aflagt et par uanmeldte besøg, der peger både i den ene og den anden retning. Men vi føler os ikke klædt på til at træffe en afgørelse her og nu, siger formand for folkeoplysningsudvalget i Aalborg Kommune, Keld Jensen, til Nordjyske. Ifølge Nordjyske forventer Keld Jensen, at folkeoplysningsudvalget træffer en endelig beslutning vedrørende fortsat støtte til Kulturel Forening for Børn og Unge sidst i april.
Mistede tilskud
I 1996 og 1998 blev Kulturel Forening for Børn og Unge pålagt at betale de kommunale støttekroner tilbage. I 1999 mistede foreningen retten til at modtage medlemstilskud. Det samme skete i 2007, og Kulturel Forening for Børn og Unge måtte dengang betale hele tilskuddet for 2006 tilbage - rundt regnet 76.000 kroner. Ifølge Kulturel Forening for Børn og Unges egne oplysninger havde foreningen 596 medlemmer ved udgangen af 2009.
Leje af hoppebold
Aalborg Kommune bad i midten af januar Kulturel Forening for Børn og Unge om at udfylde et aktivitetsskema for at få klarhed over, om foreningen er berettiget til det kommunale tilskud, som folkeoplysningsudvalget bevilger. I slutningen af januar oplyste Kulturel Forening for Børn og Unge i sit svar til Aalborg Kommune, at foreningen afvikler følgende aktiviteter i 2010:
Beskæftigelsesmæssig rådgivning, uddannelsesrådgivning, familierådgivning, ungerådgivning. forældrerådgivning, lektiehjælp, fællesspisning, modersmålsundervisning, kulturfortælling, fysiske aktiviteter, fejring af højtider, leje af hoppebold, sundhedsformidling, bøn, internetcafé og turneringer i fodbold/ bordtennis/quiz.
Dansk-Somalisk/Somalisk-Dansk
I Aalborg findes der en lang række somaliske foreninger. På hjørnet overfor Kulturel Forening for Børn og Unge ligger foreningen "Dansk - Somalisk Integrationsforening" på adressen Danmarksgade 70, 1. th. Desuden huser Aalborg en Dansk-Somalisk Venskabsforening og en Nordsomalisk Forening, hvis formand er Abdilfatah Y. Sahal.
Derudover har Aalborg både en Dansk-Somalisk Forening og en Somalisk-Dansk Forening (formand Aweis Sheik Yonis).
Om de fem foreninger i lighed med Kulturel Forening for Børn og Unge modtager tilskud fra Aalborg Kommune via folkeoplysningsudvalget eller på anden måde vides ikke.